RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Німеччина дозволила ЗСУ збивати російську авіацію своєю зброєю: перші деталі

Міноборони Німеччини заявили, що Україна в теорії може використовувати надане німецьке озброєння для ліквідації російської військової авіації у повітряному просторі РФ - дозвіл на удари передбачає зокрема використання переданих німецьких систем Patriot.

Про це повідомляє Tagesschau.

Читайте також: Америка дозволила Україні бити по території Росії: що відомо

Зауважується, що керівник робочої групи з координації допомоги Україні при Міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг сказав, що Україна в теорії може збивати російську авіацію над територією Росії, використовуючи для цього німецьку зброю, зокрема системи Patriot.

Додається, що Німеччина "піддалася тиску" союзників і також приєдналася до позиції США – атакувати задля захисту Харківської області.

"... високоефективна оборонна система Patriot, ймовірно, може бути використана для захисту від російських ракет, що летять над російською територією, – прокоментував генерал Фройдінг та додав: – Цілком можливо, що системи Patriot тепер також можуть бути розгорнуті в районі Харкова і над Росією. Вони ідеально підходять для боротьби з російськими літаками, які можуть застосовувати страшні планерні бомби".

Варто принагідно нагадати, що наразі Німеччина передала Україні дві системи ППО Patriot.

Однак німецький генерал, як передає видання, також підкреслив, що тактичне використання цих систем є виключною відповідальністю українських військових: "Вони можуть використовувати їх у рамках міжнародного права. Ми маємо велику впевненість, що українці не лише дотримуватимуться цього, але й зроблять це з великою тактичною майстерністю і досягнуть успіху".

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про обмеження для ударів ЗСУ по Росії зброєю США.

  • Вас також може зацікавити:

Вже 11 країн дозволили Україні бити своєю зброєю по території Росії

Застосування зброї по цілях у Росії: чи отримає Україна дозвіл і у чому проблема

Бити по Росії: чи визнав Захід свої помилки