RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ніколи не роздмухували вогонь: Китай відреагував на закиди Зеленського

У відповідь на заяву президента України Володимира Зеленського, що Росія за допомогою Китаю прагне зірвати Саміт миру в Швейцарії, в Піднебесній заявили, що ніколи "не роздмухували та не розпалювали вогонь" російсько-української війни.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії: Зеленський розповів, скільки країн готові взяти участь

"Китай вважає, що усі зусилля, спрямовані на підтримку мирних заходів у російсько-українській війні, повинні бути визнані, Пекін надає велике значення відносинам з Україною та залишається її найбільшим торговельним партнером. Позиція Китаю щодо участі у Саміті миру в Швейцарії є дуже відкритою і прозорою. Ми віримо, що зможемо отримати розуміння і підтримку всіх сторін", - заявила речниця китайського МЗС Мао Нін.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ на полях конференції "Діалог Шангрі-Ла" заявив, що Україна без позитиву сприймає той факт, що Китай не братиме участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії. Окрім цього, Зеленський зазначив, що Китай працює над тим, щоб країни не приїжджали на Саміт, а також заявив, що за підтримки Китаєм Росії війна буде довшою.

"Росія, на жаль, користуючись впливом Китаю на регіон, китайськими дипломатами, робить все, щоб зірвати Саміт миру. На жаль, така велика незалежна потужна країна як Китай є інструментом в руках Путіна", - сказав Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв про зустріч Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Сінгапурі.

  • Вас також може зацікавити:

Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру

Чи наблизить Саміт у Швейцарії до миру

Байден не поїде на саміт миру в Швейцарію: названо причину