RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

"Росія на нас не нападала": в Угорщині видали цинічну заяву щодо мирного саміту України

В Угорщині заявили, що її представники не мають наміру їхати на Саміт миру, що відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, оскільки Росія на них не нападала.

Про це заявив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто в інтервʼю провладному білоруському виданню ОНТ.

При цьому, за словами політика, кінцевого рішення щодо присутності Угорщині на мирному саміті наразі не ухвалено. Він наголосив, що у Будапешті високо оцінюють зусилля Швейцарії зупинити війну, але вони вважають, що проведення конференції не має сенсу без участі Росії.

"Якщо не обидві сторони війни представлені, я думаю, це законне питання, чи має вся конференція сенс з погляду кінцевої мети, а саме, – прагнення до миру. Тому ми вважаємо, що мирна конференція має реальний сенс і дає найбільшу надію на мир, якщо обидві сторони сидять за столом", – заявив Сійярто.

Читайте також: Терор і зневага до життя: скільки повітряних цілей Росія запустила по Україні за тиждень

Він додав, що оскільки війна відбувається між Росією та Україною, то вона не є "своєю" для Будапешта. Сійярто пояснив, що в Угорщині інші погляди на російсько-українську війну – у той час, як інші європейські країни відчувають небезпеку з боку РФ, в Угорщині цього немає.

"Росія не нападала на нас. Україна не бореться за нас. Якби на нас напали, це була б інша ситуація, але на нас не нападали, як і на інші держави Європейського Союзу. Генеральний секретар НАТО говорив чітко, що жоден із союзників альянсу не перебуває під військовою загрозою. Тож якщо ми не перебуваємо під військовою загрозою, то чому ми вважаємо, що це наша війна?", – заявив очільник угорського МЗС.

Він також повторив тезу, яку вже повторював неодноразово: "війна приносить дуже багато руйнувань, тому мирні переговори – єдиний шлях зупинити війну".

Раніше ми писали, що Китай офіційно оголосив про підготовку нападу на Тайвань.

  • Вас може зацікавити:

"Мирний план" Китаю передбачає затягування війни: Зеленський звернувся до країн Азії

Коаліція F-16, ППО і потреби ЗСУ: Зеленський зустрівся з главою Пентагону в Сінгапурі

Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру