RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Знищення армії РФ та "радянські" мрії Путіна: найважливіші заяви Байдена в інтерв'ю Time

Щоб в Україні настав мир, треба переконатися, що Росія ніколи її не окупує, але це не означає вступу України до НАТО.

Про це президент США Джо Байден заявив в інтерв'ю Time.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії: Зеленський розповів, скільки країн готові взяти участь

Чому попередив про намір Путіна вдертись в Україну

"Причина, через яку я розкрив розвіддані, щоб ми могли оприлюднити інформацію, яку ми знали, що він збирався атакувати, полягала в тому, щоб світ знав, що ми все ще керуємо ситуацією. Ми все ще знаємо, що відбувається" - заявив Байден.

Путін хоче відновити Радянський Союз

"Путін вважає, що Україна є невід'ємною частиною Росії від самого початку. Він сказав у зверненні 21 лютого 2022 року: "Я ще раз наголошую, Україна не є з нами сусідньою країною. Це невід'ємна частина нашої власної історії, культури та духовного простору… З давніх-давен народ, який живе на південному заході історично російської землі, називав себе російськими та православними християнами". Він вимовляє всю цю промову про те, чому Україна є частиною відновлення Радянського Союзу. Він хотів повернутися до тих днів, коли було НАТО і було те інше угруповання - Організація Варшавського договору”, - сказав Байден.

Знищення російської армії в Україні

"Російська армія була знищена під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. ЗМІ про це не пишуть, але її знищили", - сказав Байден.

Розширення НАТО

"Я не тільки відновив той факт, що НАТО найсильніший альянс в історії світу, я зміг його розширити. Коли я зустрічався... з Путіним, він сказав, що хоче бачити фінляндизацію НАТО. Я йому сказав, що він отримає не фінляндизацію, а натоїзацію Фінляндії. І всі вважали мене, включно з вами, хлопці, божевільним. І вгадайте, що? Я зробив це. Я зробив це. І ми зараз найсильніша нація. У нас найсильніший альянс у всій історії. До речі, ми витратили багато грошей в Україні, але Європа колективно витратила більше грошей, ніж Сполучені Штати. Європа витратила більше грошей на боротьбу з Росією", - зазначив глава Білого дому.

Як буде виглядати мир в Україні

"Мир схожий на те, щоби переконатися, що Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупує Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, що Україна є частиною НАТО. Це означає, що ми маємо з ними відносини, як і з іншими країнами, куди ми поставляємо зброю, щоб вони могли захистити себе у майбутньому. Я казав, що я не готовий підтримати натоїзацію України", - сказав Байден.

Чому не можна, щоб Україна зазнала поразки

"Я провів місяці в Україні, коли був сенатором та віце-президентом. Там була значна корупція. Обставини були справді складними. Однак, якщо ми дозволимо Україні програти, запам'ятайте мої слова: ви побачите, як Польща впаде, і ви побачите всі ці країни вздовж нинішнього кордону Росії, від Балкан до Білорусі, всім їм доведеться йти на власні жертви", - заявив президент США.

Раніше "Апостроф" повідомляв про зустріч Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Сінгапурі.

  • Вас також може зацікавити:

Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру

Чи наблизить Саміт у Швейцарії до миру

Байден не поїде на саміт миру в Швейцарію: названо причину