RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Саміт миру в Швейцарії: на які результати очікувати

На Саміті миру у Швейцарії 15-16 червня 2024 року будуть обговорюватися тільки три пункти. Питання щодо територіальної цілісності України - відсутнє.

Про це в ефірі Апостроф TV, коментуючи майбутній захід, розповів політолог Олег Постернак.

Читайте також: Байден не поїде на саміт миру в Швейцарію: названо причину

За його словами, Франція запрошувала до Нормандії російську делегацію, але без президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, на росіян там чекала обструкція, тому вони відмовилися.

Водночас, факт того, що президент України Володимир Зеленський виступить в німецькому парламенті є величезним проривом, адже там були досить потужні виступи проти розширення військової допомоги Україні. Велику роль зіграла пані Марі-Агнес Штрак-Ціммерман - голова оборонного комітету, представниця ХДС-ХСС, яка займає рішучу проукраїнську позицію.

"Важливо переконати німецьку владу, яка на сьогоднішній день виступає проти запрошення України до НАТО", - зауважив політолог.

Він також зазначив, що на організацію Саміту у Швейцарії було кинуто великі зусилля, проте не було враховано кампанію з адвокації Росії, яку розгорнули Китай та Бразилія. У результаті чого - не вдалося залучити багато країн глобального Півдня.

"Також той факт, що будуть обговорюватися тільки три пункти, серед яких немає питання про територіальну цілісність, може бути сприйнятий як сигнал про те, що Україна готова поступатися територіями. Тому від саміту може залишитися неприємне враження і може виникнути альтернативний план від Китаю та Бразилії", - додав Олег Постернак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову завела "шарманку" про переговори.

  • Вас також може зацікавити:

Чи наблизить Саміт у Швейцарії до миру

Байден не поїде на саміт миру в Швейцарію: названо причину

Україна все ближче до ЄС: чи знайде Київ ключ до "угорського замку"