RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коли "коаліція винищувачів" передасть Україні F-16: американський генерал назвав термін

За підсумками зустрічі Контактної групи з питань оборони України, що відбулася у Брюсселі 13 червня, члени авіаційної коаліції вказали, що мають за мету передати Україні F-16 вже влітку.

Про це, як передає кореспондент "Укрінформ", розповів голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун.

Читайте також: Більше Patriot і ескадрилії F-16: Зеленський прокоментував угоду зі США після підписання

Під час брифінгу за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України Браун запевнив, що докладаються всі зусилля для того, щоб передати F-16 Україні вже цього літа:

"Ми працюємо в онлайн-форматі, щоб переконатися, що у нас є все те, що їм (Україні – "Апостроф") потрібно. Наша мета - надати ці F-16 цього літа".

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів вказав, що США та інші учасники коаліції винищувачів продовжують тренувати українських пілотів та сприяють іншій підготовці, зокрема що стосується питання оснащення літаків.

"... справа полягає не лише в тому, щоб мати ці F-16, а також і в розумінні того, що потрібно їх оснастити всім необхідним, а також забезпечити та навчити технічний персонал", – прокоментував він.

Раніше ми також писали, що учасники "Рамштайн" виділили для України майже 100 млрд доларів.

  • Вас також може зацікавити:

Чого бракує Україні для отримання літаків Mirage і F-16

В Нідерландах назвали терміни передачі перших F-16 Україні

Передача F-16 Україні: аналітики ISW пояснили, у чому проблема для ЗСУ