RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Глава МЗС Кулеба розкрив деталі декларації саміту: альтернативні плани не розглядалися

На Всесвітньому саміті миру 16 червня завершилась робота над спільною декларацією. Також під час дводенного заходу альтернативні плани, крім формули миру, не розглядалися.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у Швейцарії, який транслювали в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Саміт миру в Швейцарії: ЗМІ оприлюднили проєкт підсумкового комюніке

За його словами, всі принципові позиції, на яких наполягала Україна, були враховані у спільній декларації.

"Станом на зараз робота над текстом завершена, наприкінці Саміту президенти оголосять про схвалення резолюції. Вона буде відкрита до приєднання іншими країнами і після завершення Саміту. Ми вже знаємо, що декілька країн проходять внутрішній аналіз спільного комюніке і планують приєднатися до нього, хоча не є зараз на Саміту", - сказав глава МЗС України.

Він уточнив, що під час заходу протягом 15 та 16 червня не розглядалися альтернативні плани, крім формули миру, яка була в основі цього Саміту.

Кулеба також зауважив, що Україна розуміє, що прийде час говорити з Росією, але ці переговори не можуть вестися "мовою ультиматуму".

"Останній ультиматум Путіна ніякого апетиту на саміті не викликав, тому що всі розуміють, що це було зроблено з однією простою метою - створити піар-хвилю напередодні саміту в Росії. Їхня розвідка доповіла, що конференція буде великою та успішною", - зазначив міністр.

Раніше ми публікували головні заяви першого дня Саміту миру.

  • Вас може зацікавити:

Загрозливий сценарій: Шольц розповів про наслідки перемир'я з Росією

Росія має усвідомити свої кордони: президентка Грузії відзначилась гучною заявою

В ЄС назвали "мирні пропозиції" Путіна неприйнятними