RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

В Пентагоні пояснили, чому не змінюють свою позицію щодо ударів по РФ ракетами ATACMS

США не змінює позицію стосовно заборони бити далекобійними ракетами ATACMS по території Росії через те, що досі побоюються ескалації та виходу війни за межі України.

Про це в інтерв’ю для "Голос Америки" розповів речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер.

Зауважується, що позиція США щодо ударів далекобійною зброєю по території РФ не змінюється, попри постійні заклики української влади. Окупанти продовжують використовувати аеродроми глибше на своїй території для авіаударів по українських містах. Проте Пет Райдер наголосив, що політика США залишається незмінною:

"... наша політика щодо ударів на великі відстані не змінилася".

За його словами, Пентагон не хоче "бачити ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший":

"Думаю, тут важливо розуміти, що ми не хочемо бачити ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший, який вийде за межі України. Гадаю, це те, на що нам усім потрібно зважати і ставитися до цього дуже серйозно".

"Однак ми ніколи жодним чином не недооцінюємо загрозу, яку Росія становить для України. Тому ми будемо працювати з Україною і надалі, щоб вона мала все необхідне для захисту своєї суверенної території і свого народу", – підсумував речник Пентагону.

Натомість спікер Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з делегаціями країн НАТО на саміті у Вашингтоні заявив, що виступає за дозвіл використання ЗСУ наданої американської зброї для ударів по території РФ.