RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

У НАТО відповіли на заклик Польщі збивати російські ракети

У Північноатлантичному альянсі відповіли відмовою на заклик міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо "конституційного обов'язку" збивати російські ракети.

Про це представник НАТО повідомив агенції Europa Press.

На прохання керівника МЗС знищувати ракети РФ, перш ніж ті увійдуть у повітряний простір країн-членів Альянсу, у НАТО заявили, що вони "не є і не стануть стороною конфлікту" в Україні.

За словами представника Альянсу, відповідні дії можуть спровокувати наслідки для всіх країн НАТО. Тоді як Альянс "несе відповідальність за запобігання подальшій ескалації війни РФ".

Водночас, визнав право кожної країни-члена Альянсу на захист свого повітряного простору, однак застеріг, що такі дії на підтримку України також здатні негативно "вплинути на НАТО загалом".

"Саме тому союзники мають продовжувати тісні консультації", - повідомило джерело в Альянсі.

Нагадаємо, раніше польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський в інтерв'ю ЗМІ зазначив, що членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору. Країни-члени Альянсу, що межують з Україною, повинні збивати російські ракети ще до того, як перетнуть повітряний простір.