RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

3 жовтня

Всі новини

"Затягують": Зеленський висунув звинувачення Заходу

Президент Володимир Зеленський вважає, що західні партнери зволікають із рішенням про посилення підтримки України, зокрема щодо далекобійної зброї.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Facebook після зустрічі з генсеком НАТО Марком Рютте у Києві.

Він наголосив, що Україна потребує підкріплення своїх позицій на фронті. Це дозволило б отримати посилення тиску на РФ заради справедливої та реальної дипломатії.

"Саме тому ми потребуємо достатньої кількості та якості далекобійної зброї – зброї, із якою партнери, на мою думку, затягують", - повідомив він.

Глава держави розповів, що з Рютте обговорили потреби українських Збройних сил у ППО, а також про необхідність додаткової взаємодії у цьому питанні із країнами-сусідами.

"Ми бачимо, як, зокрема, на Близькому Сході вдається захищати життя людей завдяки єдності союзників. Спільне збиття іранських ракет нічим не відрізняється від спільного збиття російських ракет і тим більше "шахедів", які поєднують російський та іранський режими. Більше рішучості партнерів у нашому регіоні - це те, що потрібно, щоб покласти край російському терору", - додав президент.

Раніше ми писали, що в рамках свого візиту до Києва генсек НАТО Марк Рютте зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.