RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Новоутворені виборчі округи на Чернігівщині суд визнав недійсними - "Наш край"

Чернігівський окружний адміністративний суд скасував нове рішення Ічнянської виборчої комісії щодо утворення округів на виборах в ОТГ та реєстрацію в них депутатів. Про це повідомляє сайт партії “Наш край”.

За інформацією партії, Ічнянська виборча комісія вперто намагається зірвати вибори в ОТГ.

“Виборча комісія в Ічні робить усе, щоб вибори в ОТГ не відбулись. Суд постановив, що округи, які утворила комісія 25 жовтня, утворені протиправно і з порушенням законодавства. Також суд скасував реєстрацію депутатів у неіснуючих округах і текст затверджених бюлетенів”, – повідомляють в партії.

“Наш край” переконаний, що ЦВК повинна була давно розпустити виборчу комісію в Ічні, але вона продовжує мовчати і закривати очі на спробу фальсифікувати вибори.

“ЦВК мовчить – це значить, що їх влаштовує така ситуація. Їх влаштовує зрив виборів і намагання комісії утворити округи “під своїх” кандидатів. Досі не було жодної заяви щодо Ічні, хоча там ситуація доволі напружена”, – заявляють в “Нашому краї”.

Як відомо, в Ічні на Чернігівщині виборча комісія утворила непропорційні округи – в найменшому 125 виборців, в найбільшому – 2138. Суд постановив, що округи утворені незаконно і зобов’язав виборчу комісію утворити нові. Але комісія проігнорувала рішення суду та зареєструвала в неіснуючих округах кандидатів у депутати.

Після цього суд знову прийняв рішення про незаконність такої реєстрації.

25 жовтня комісія знову утворила округи і зареєструвала кандидатів за старою схемою. Утім, сьогодні, 27 жовтня, рішенням суду утворення нових округів та реєстрацію в них кандидатів – скасовано.