RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Не проголосують: озвучено реальні перспективи Зеленського і Вакарчука на виборах

Результати президентських виборів 2019 року швидше за все будуть істотно відрізнятися від нинішніх рейтингів кандидатів в президенти України.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів соціолог Олександр Вишняк.

За його словами, незважаючи на великий шум навколо участі у виборах Святослава Вакарчука і Володимира Зеленського, їм навряд чи вдасться конвертувати народну любов в відсотки на виборах.

"Справа в тому, що вони не політики. Варто згадати, що Вакарчук був депутатом, але він сам сказав, що це не для нього. І якщо він буде балотуватися в президенти, йому про це згадають. Єдиний сенс брати участь у виборах для людей , які не є політиками - це заробити грошей. Навряд чи Вакарчук захоче ціною свого імені заробити навіть мільйон доларів. На виборах він набере свої 5%. Якщо він збирається йти в політику назавжди, то для нього є сенс брати участь в президентських виборах, щоб конвертувати їх в депутатські мандати на парламентських виборах. А ось Зеленський якраз не проти заробити. Але і його участь ніяк особливо не позначиться на рейтингах серйозних кандидатів", - вважає соціолог.

Крім того, Вишняк стверджує, що соцопитування не є показовими для передбачення результатів виборів. Особливо це стосується таких фігур як Зеленський і Вакарчук.

"Те, що зараз можна виявити в соцопитуваннях, і цього на третину не буде в день голосування, навіть якщо в вибори вкладуть колосальні гроші... В опитуванні можуть відповісти, що готові їх підтримати, але в реальності не проголосують", - підкреслює експерт.

Детальніше про те, чого чекати від виборів 2019 року читайте в інтерв'ю "Апострофа" з соціологом Олександром Вишняком: У Тимошенко мало шансів, зупинити Порошенко може тільки один кандидат.