RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Електорат не перетікає: стало відомо про передвиборчий тупик "Свободи", "Нацкорпуса" і "Правого сектора"

ВО "Свобода", "Нацкорпус" і "Правий сектор" все ніяк не можуть визначитися з вибором єдиного кандидата в президенти України.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Спочатку кілька співрозмовників зі "Свободи" і "Нацкорпуса" стверджували "Апострофу", що висунення єдиного кандидата має відбутися вже 14 жовтня – на День Покрови - коли націоналісти традиційно влаштовують свої акції. Однак переговори, як стверджують не під запис кілька народних депутатів, знайомих з ходом переговорів, зайшли в глухий кут.

"Кривецький наполягає, щоб в президенти неодмінно висували Тягнибока, тому що він для нього передбачуваний на відміну від Білецького. В "Нацкорпусі" природно бачать єдиного кандидата в Білецькому." Пупс "взагалі показує, що хоче тримати "Нацкорпус" під каблуком, але ви бачили "Нацкорпус" – хіба з ними це можливо?", - коментує "Апострофу" один з нардепів.

У Нацкопусе не приховують, що бачать в "Свободі", скоріше, проблему, ніж надійних союзників. "Вони ("Свобода" - "Апостроф") постійно влаштовують нам дрібні "підстави". Крім того, якщо йти на парламентські вибори окремо, то тоді слід і на президентські теж йти окремо, щоб збільшити нашу впізнаваність. А інакше немає сенсу. Ми провели дослідження і зрозуміли, що у нас не виходить синергії. Електорат не перетікає", - коментує джерело.

У "Нацкорпусі" настільки не довіряють своїм потенційним партнерам, що минулого року навіть намагалися окремо вести переговори з громадським рухом "ДІЯ", яку очолює Дмитро Ярош. "Минулого року на Яроша від Білецького вийшла його подруга Тетяна Даниленко (телеведуча каналу ZIK -" Апостроф"), щоб в обхід "Свободи" домовлятися з ним, оскільки вони побоювалися, що "свободівці" можуть їх "кинути". Потім до Яроша приїжджав сам Білецький, але переговори так нічим і не закінчилися", - говорить співрозмовник "Апострофа".

Крім того, до "ДІї" зверталися і з "Правого сектора", де раніше лідером був Ярош, оскільки на думку представників "ПС", до них на переговорах відносяться як до "молодших партнерів", а їх це не влаштовує. Однак і ці переговори не увінчалися успіхом.

Офіційно ж представники політсил стверджують, що ніяких конфліктів між ними немає. "Підсумком цих переговорів по ідеї повинно стати висунення єдиного кандидата від націоналістів. Коли все це буде, хто це буде – я поки нічого не можу сказати. Як тільки переговори завершаться загальним консенсусом, це оголосять" - розповів "Апострофу" прес-секретар політичної партії "Правий сектор" Артем Скоропадський.

Детальніше про те, чому не дивлячись на очікування лідер "Свободи" Олег Тягнибок та голова "Національного корпусу" Андрій Білецький так і не змогли домовитися, читайте в матеріалі "Апострофа": "Праві" йдуть порізно: чому Тягнибок і Білецький не поділили президентське крісло.