RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стали відомі імена нападників на Гриценка в Одесі

Особи п'ятьох нападників в Одесі на кандидата в президенти Анатолія Гриценка вже встановлено, вони затримані, причому по чотирьом пройшов суд, який відправив їх під домашній арешт з електронними браслетами.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише Єгор Фірсов.

"Прізвища нападників: Олександр Капшин, Рамзан Тагіров, Володимир Куляба, Богдан Іванченко і Андрій Іванов. Перші двоє досить відомі в певних колах Одеси. Капшин є учасником місцевого фейковий" Автомайдану ", пов'язаного з Резвушкіним і мером Трухановим", - написав він.

За словами екс-нардепа, одного з підозрюваних давно знають в Одесі як організатора погромів.

"Тагірова називають рейдером, організатором погромів на будівництвах. У мережі можна знайти матеріали, які розповідають про подвиги цих" активістів "- напад на будівельні майданчики, наїзди на нелегальні зали ігрових автоматів і спроби кришування таких закладів та інші замовні руху. І ось до цих подвигам додався ще один - напад на кандидата в президенти ", - додав Фірсов.

За словами директора Школи відповідальної політики Андрія Юсова, суд обійшовся з напали на Гриценка незвично м'яко.

"Прокуратура просила для всіх підозрюваних утримання під вартою, через тяжкість злочину та можливий тиск на свідків, але "гуманний" до тітушок Приморський районний суд чотирьох відправив під цілодобовий домашній арешт з електронними браслетами. Засідання по п'ятому має бути сьогодні", - написав він.

Юсов також зазначив, що всі учасники нападу на лідера "Громадянської позиції" нібито пов'язані з одеським провокатором Євгеном Резвушкіним.

"Всі вони пов'язані з місцевим провокатором Резвушкінім, якого влада неодноразово використовувала для розправи над громадськими активістами і відвертого рейдерства. У мережі є багато матеріалів з цих персонажам, одеситам їх замовні" подвиги "добре відомі", - додав експерт.

На його думку, поліція належним чином розслідує інцидент, який все ж варто тримати на контролі ЗМІ і громадськості.

"Поліція, яка виглядала абсолютно безпорадною під час самого нападу, в ході слідства демонструє належну актівность.Очень важливо, щоб ця справа перебувала під контролем громадськості і ЗМІ, є шанс дотиснути і покарати злочинців, вийти не тільки на організаторів, а й замовників, в яких би кабінетах ті не сиділи ", - підсумував Юсов.