RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Депутат розповів про маніпуляції на виборах в ОТГ: що відомо

Народний депутат України Іван Крулько розповів, як БПП вдалося здобути перемогу на виборах в 78 ОТГ.

Своїм баченням ситуації він поділився в блозі.

"Останні дні перед Новим Роком весь інформаційний простір було просто "червоний" від аномальної кількості маніпуляцій з боку "порохоботів", мовляв БПП перемогли на виборах в 78 ОТГ, які відбулися 23 грудня в 13 областях. Але сталося те, про що попереджала Батьківщина - потрібно було тільки дочекатися інформації на сайті Центральної виборчої комісії і все стало на свої місця, а фейки викрито. До речі, ЦВК сформована за поданням Президента Порошенко і більшість в ній від БПП", - написав він.

Як уточнив депутат, якщо подивитися на таблицю, яку подавала БПП, то жаданих 25,4% у них немає ні у варіанті з самовисуванцями, ні без самовисуванців.

"А теза, що їх цифри базуються на тому, що самовисуванці йшли при їх підтримці, просто смішна. З таким же успіхом будь-яка партія могла сказати, що все самовисуванці - це їх кандидата. Але приписками, крім БПП, не займалася жодна інша партія. Рахунок, як говорив Лобановський: "На табло". А висновки робіть самі", - каже він.

Окрема історія стосується скасованих виборів в ОТГ. Якби не ведення воєнного стану і вибори в 45 ОТГ не скасували, то результат "Батьківщини" був би значно вищим.