RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Відомий письменник обурився заявою кандидата від "Слуги народу" про "російський" Крим

Український письменник Сергій Жадан звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом замінити на окрузі №169 в Харкові кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького на іншого політика. На думку культурного діяча, Куницький не може балотуватися в депутати, адже називає Крим частиною Російської Федерації.

Про це Жадан написав на своїй сторінці в Facebook.

Письменник також поділився посиланням на новину, в якій згадується скандальне відео. На записі Куницький заявляє, що Крим нібито належить Росії. Ролик був записаний ним на території анексованого півострова і опублікований самим політиком на YouTube-каналі в 2014 році.

"І ось тут не можу мовчати й хочу звернутися до президента. Володимире, скажіть – а у вас є для нашого округу кандидат, який не вважає Крим частиною Росії? Ви ж серйозна політична сила, у вас є там кандидатів, очевидно – ціла черга. Можна з них вибрати когось адекватного й не ставитись до харків’ян, як до потенційних колаборантів? Відреагуєте?" - заявив український письменник.

Жадан також додав, що проживає саме на території округу №169 в Харкові, де балотується скандальний кандидат. При цьому письменник зазначив, що вважає позицію про "російський Крим" особистою проблемою того, хто її висловлює. Але культурного діяча обурило, що така людина йде в політику.

"Я б і мовчав. Але читаю сьогоднішні новини й бачу, як громадянин України повторює за кимось, що "Крым, оказывается, это Россия". І були б це його, громадянина, особисті проблеми, якби цей громадянин не йшов кандидатом на вибори", - додав він.

Нагадаємо, раніше в ЦВК повідомили, що мають факти щодо подвійного громадянства Куницького. Це обурило деяких діючих народних депутатів. Вони опублікували в соціальних мережах фотографії Куницького під час армійської служби в Ізраїлі і вимагали пояснень, чому він балотується в депутати. При цьому політика звинувачують у тому, що він використовував ізраїльський паспорт при перетині російсько-українського кордону навесні 2019 року.

Своє обурення також висловила солістка музичного гурту KAZKA, харків'янка Олександра Зарецька. Вона звернулася до Зеленського з проханням розібратися з тим, що у Куницького є два громадянства. Харківська активістка Ірина Багалій теж вимагає пояснень від команди Зеленського через ситуацію з іноземним паспортом Куницького. Попросив президента не підтримувати кандидата і відомий харківський юрист Леонід Маслов. Він висловив своє невдоволення, що Куницький неодноразово їздив до Росії після 2014 року. А активісти сайту "Миротворець" внесли його до списку бази і заявили, що підозрюють кандидата від "Слуги народу" в можливій співпраці з російськими спецслужбами.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: