RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Обіцяли заплатити за висунення: однофамілець кандидата від "Слуги народу" зробив скандальне визнання

За висунення в якості двійника кандидатом в народні депутати України по 142-му округу в Одеській області депутат Антон Кіссе пообіцяв Ігорю Плохому (до виборів - Георгій Цонков) 20 тисяч доларів США, але заплатив тільки частину суми.

Інформацію в коментарі "Народній правді" підтвердив сам однофамілець кандидата від "Слуги народу".

Ігор Плохий розповів, що його завдання - заплутати виборців і відняти голоси у кандидата від партії "Слуга народу" Руслана Плохого.

"Напередодні виборів Кіссе запропонував піти кандидатом, тому що на нашу округу "Слуга народу" висунула Руслана Плохого. За реєстрацію пообіцяв 20 тисяч доларів, і я погодився", - говорить Ігор Плохий.

Він зізнався, що грошей в повному обсязі йому не заплатили, тому він вирішив виступити із заявою.

"Заплатили сім тисяч, сказали, що решта після виборів, хоча обіцяли все виплатити відразу. Я не маю ніякого відношення ні до реєстрації, ні до ведення сторінки в Facebook від мого імені. Сторінку веде помічниця Кіссе Лариса Докова. Мені потрібно було тільки приїхати в Київ і подати документи в ЦВК", - розповів Ігор Плохий.

Як стверджує Ігор Цонков-Плохий, Антон Кіссе просив його записати кілька відеороликів з критикою на свою адресу, щоб виборці не здогадалися про їхню співпрацю.

"Кіссе сказав записати кілька роликів, на яких я повинен був його розкритикувати і підтримати Руслана Плохого. Справа в тому, що батька Руслана теж звуть Ігор і тоді все б подумали, що я підтримую Руслана як близький родич. Я сказав, що ми домовилися тільки про реєстрацію, а не повноцінну кампанію, а за ролики потрібно окремо заплатити. Кіссе сказав, що подумає і після цього навіть не розрахувався за реєстрацію ", - говорить Ігор Плохий (Цонков).

Також кандидат підтвердив, що для участі у виборах змінив ім'я та прізвище з Цонков Георгій Георгійович на Плохий Ігор Георгійович.

"До виборів мене звали Георгій Цонков. Ім'я та прізвище я міняв ще в 2012-му, коли балотувався батько Руслана Плохого. Кіссе ще в 2012-му пропонував гроші за реєстрацію двійником, але не видав навіть аванс і ми про цю тему забули. Мало того, що зі мною не розрахувалися, так ще й вся країна тепер знає, що я - двійник Руслана Плохого", - обурюється Цонков –Плохий.

Згідно з інформацією ЦВК по 142-му округу в Одеській області в народні депутати України балотуються Плохий Руслан Ігорович від партії "Слуга народу" і Цонков-Плохий Ігор Георгійович як самовисуванець.