RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Провалюють кампанію: в ЗМІ оцінили рішення глави ОПУ Єрмака з виборів в Києві

Київські мажоритарники підтвердили, що Микола Тищенко збирається зробити технічним керівником штабу "Слуги народу" в Києві Аллу Шлапак.

Про це повідомив в Telegram-каналі народний депутат Олександр Дубинський, передають "Известия".

За інформацією ЗМІ, таке рішення Андрія Єрмака - "смотрящего" за столицею, і який відповідає в тому числі за вибори в Києві, викликало бурхливе обговорення в соціальних мережах, де вказали, що нібито призначений відповідальним за вибори в місті від "Слуг" Микола Тищенко славиться екстравагантними висловлюваннями, і це ставить під сумнів його здатність привести президентську партію до перемоги на виборах в столиці.

Журналісти зазначили, що рішення щодо Шлапак бачиться не власним рішенням Тищенко, а спущеним зверху - від Єрмака.

Алла Шлапак в той же час, коли була соратником Леоніда Черновецького, на виборах 2012 року, потрапила в гучний скандал з роздачею "подарунків" напередодні виборів. Далі, за повідомленнями ЗМІ, "депутат Київради Алла Шлапак влізла в команду Петра Порошенка, щоб покерувати виборами в Києві, самій увійти до Київради і провести туди головних дерибанщиків Києва з колишньої команди Леоніда Черновецького". Прийшла політик у штаб до Порошенка-Кличка і запропонувала не тільки досвід і схеми, а й свою кандидатуру на висуванці від партії. До цього Шлапак разом з головою КМДА Олександром Поповим у т.ч. керувала реформою системи міської охорони здоров'я, яка провалилася. Крім цього Шлапак в кінці січня 2014 року в Страсбурзі засуджувала Майдан і виправдовувала Януковича.

На думку видання, такі призначення означають, що або Єрмак "заборгував КМДА", або не розуміє, що провалює кампанію.