RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Піар-шоу з правом українців на народовладдя": Тетяна Плачкова висловилася про опитування президента

Проект "П'ять запитань від президента" в день місцевих виборів зазнав фіаско.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

Вона зазначила, що хоча за даними соціологів ініціативу проігнорувала третина українців, насправді кількість таких людей набагато більша.

"Навіть там, де це опитування проводилося, більшість людей відмовлялися відповідати, і з пропозицією прийняти в ньому участь зверталися не до всіх. Мені, наприклад, навіть не пропонували", - розповіла політик.

На її переконання, "незрозуміле ні за формою, ні за змістом опитування" з юридичної точки зору не може вважатися волевиявленням громадян України.

"Ніякої правової підстави дізнаватися думку людей таким способом в українському законодавстві немає. Тому відразу було зрозуміло, що і юридичних наслідків опитування мати не буде. А от кошти витрачені. І хоча офіційних цифр нам не повідомляють, мова йде про 103 млн грн", - зазначила Тетяна Плачкова.

Такий підхід з боку влади вона вважає неприпустимим і безвідповідальним, тим більше в важких економічних умовах, в яких перебуває країна.

"Це при непрацюючій економіці, "дірці" в Пенсійному фонді, згортанні соціальних програм і кричущому недофінансуванні освіти і медицини в період пандемії. Де ж відповідальність влади? Чи не забагато піар-примх і шоу, які "слуги" вже влаштовують з одним з головних прав українського народу - правом на народовладдя?" - резюмувала Тетяна Плачкова.