RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Експерти прокоментували шанси кандидатів на довиборах по 197 округу

На 184 і 197 округах 31 жовтня відбудуться довибори до Верховної Ради, а 1 вересня офіційно стартувала виборча гонка на довиборах, також з'явилися результати першої соціології по Черкаській області. Компанія Sociostream провела опитування 1800 респондентів, зареєстрованих на території округу №197. В окрузі два явних фаворити - кандидат від "Слуги народу" Віталій Войцехівський, який з підтримкою 38% виборців, і самовисуванець Владислав Голуб з 36,7%.

Політологи прокоментували результати опитування і зробили прогнози на цю кампанію.

"Судячи з оприлюдненої соціології основна боротьба розгорнеться між висунутим" Слугою народу "мером Золотоноші Віталієм Войцеховським і екснардепом Владиславом Голубом. З огляду на те, що висуватиметься швидше за все близько 20 кандидатів, високі стартові рейтинги Войцеховського і Голуба не залишають місця, щоб в сюжеті кампанії з'явився хтось третій. Згідно з даними "Sociostream" у Войцеховського - 29%, у Голуба - 28%, а серед тих, хто визначився - 38% і 36,7% відповідно. Як правило більшу частину, хто не визначився в такому розкладі заберуть лідируючі кандидати", - говорить Андрій Золотарьов.

"На користь Войцеховського працює те, що його добре знають, він тричі обирався мером Золотоноші. Для виборців округу він свій. Та й в області у" СН "цілком пристойні показники підтримки. В активі Голуба то, що він давно і міцно вписаний в політичний бомонд. у політичній тусовці відомий як зять нардепа Сергія Соболєва та як помічник нардепа Гриніва політтехнолога Петра Порошенка. Округ він знає, бо у 2014 році обирався по ньому від Блоку Петра Порошенка. так, що боротьба за мандат по 197 округу обіцяє бути жорсткою та інтригуючою", - додав експерт.

Політичний контекст виборчого процесу також прокоментував експерт Валентин Гладких: "Думаю, пропрезидентська сила" Слуга народу "буде докладати максимум зусиль, щоб здобути перемогу і на цих округах як це вже було нещодавно в Івано-Франківській, а перед тим і в Чернігівській області. І треба відзначити, що обидві попередні перемоги були здобуті в першу чергу завдяки висуненню перспективних кандидатів".

Своє бачення ситуації на окрузі дала політолог Олександра Решмеділова: "За даними, які вчора опублікували Sociostream, роботу голови Черкаської ОДА позитивно оцінюють майже 30%, негативно - тільки 9,5%. Це непоганий вихідний показник".

Як говорить Решмеділова: "Згідно з даними Sociostream, рейтинг "СН" в Черкаській області стабільний і їх кандидат може своїм власним рейтингом ще посилити колективний показник. Поки лідери йдуть близько, ніздря в ніздрю. Важливо хто отримає посилення".

"Що цікаво, Голуб протягом багатьох років працював з виборцями на окрузі, - ремонтував лікарні та дороги, займався благодійністю, його знають по всій області. Але все одно на старті кампанії виявився на другому місці. Так, це поки в рамках статистичної похибки, але все ж. Войцеховський же 11 років працював тільки в Золотоноші. Так, він три рази поспіль обирався мером, але все ж, на мій погляд, його показники багато в чому обумовлені загальним рейтингом "СН" на Черкащині", - зазначив експерт.

"Тому швидше за все знову гряде чергова битва "команди Президента" з місцевим нардепом-мажоритарником. Вибори на Черкащині обіцяють бути дуже цікавими", - підсумував Олексій Якубін.