RU  UA

Республіканці змінять тактику допомоги Україні: чого очікувати після виборів у США

У разі перемоги Республіканської партії на проміжних виборах у США, які відбулися 8 листопада, очікується більш прискіпливе ставлення до подальшої військової та економічної допомоги Україні, але вона продовжуватиме надходити.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав політтехнолог Дмитро Фіщенко.

"США вже давно перехворіла тими хворобами, які ще можна спостерігати в українській демократії. В США, незалежно від того, хто приходить до влади, державні інтереси залишаються незмінними. Тому неважливо, хто буде при владі, - республіканці чи демократи. Допомога Україні залишиться незмінною. В перемозі України зацікавлені не тільки безпосередньо українці, але й Сполучені Штати та увесь цивілізований світ. Тому вони можуть говорити все, що завгодно, для отримання голосів на виборах, але діятимуть виключно в інтересах Сполучених Штатів", - пояснює політтехнолог.

Водночас, як каже Фіщенко, при республіканцях може змінитися тактика фінансування України у війні з Росією.

"Наприклад, якщо республіканці прийдуть до влади, у нас буде більша частка саме американського озброєння, зробленого на американських заводах. Ви розумієте, коли починає працювати власне виробництво, - це податки, робочі місця, технології тощо. Тому передача Україні зброї буде здійснюватися напряму. Навіть після нашої перемоги, Україну продовжать озброювати. Це величезні, гарантовані контракти на озброєння української армії", - вважає він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Україна просить США надати їй додаткові системи ППО, відомі як C-RAM, для боротьби з ворожими дронами-камікадзе.