RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Візит Порошенка до Трампа: експерти вказали на ще один цікавий момент

Політичні експерти поділилися своєю думкою щодо того, як може бути пов'язаний візит президента України Петра Порошенка до лідера США Дональда Трампа і заяви глави САП Назара Холодницького щодо Пола Манафорта.

Про це вони повідомили в коментарі "Апострофу".

"Спочатку, рік тому, вони заявляли про причетність Манафорта, говорили, що йде розслідування, а тепер говорять протилежне. Імідж країни від цього дуже страждає. Я ще раніше говорив, якби були якісь документи, їх треба було продовжити розслідувати", - повідомив міжнародний експерт і лобіст Микола Воробйов, додавши, що після скандалу Манафорт подав у відставку і це був серйозний удар по Трампу як кандидата в президенти.

"Тепер вони дають задню і кажуть, що вже не ведуть розслідування, насправді, це говорить про несерйозність українських правоохоронних органів та антикорупційної прокуратури", - вважає експерт.

Також Воробйов висловив думку, що такі заяви прямо пов'язані з візитом Порошенка в США.

"Не маючи додаткових важелів впливу на Білий дім, я вважаю, Адміністрація президента робить певні реверанси у бік Трампа для того, щоб не нагнітати ситуацію і не погіршувати відносини з Білим домом, тому що, я нагадаю, Трамп дуже злопам'ятний. А Україна і українські політики майже в односторонньому порядку грали на руку Хілларі Клінтон, у тому числі і з допомогою амбарної книги", - заявив він.

У свою чергу політексперт Тарас Загородній впевнений, що справа Манафорта і розслідування по амбарній книзі нічим не закінчиться.

"Я спочатку говорив, що це ні до чого не призведе. Хочеться запитати: а де результати по всій амбарній книзі? Які результати по інших справах? Там же нібито є підписи інших осіб. Але ніяких результатів немає", - говорить він. При цьому експерт додав, що Манафорт залишився наближеним до Трампу людиною і які-небудь дії в його бік будуть невигідні українській владі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Мільйони ПР для Манафорта: у Порошенка знайшли спосіб задобрити Трампа".