RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В ЄС зробили важливу заяву щодо скандальної реформи освіти в Україні

У Європейському Союзі не мають наміру ставити крапку в скандалі через прийняту в Україні реформу освіти і обговорення законів продовжиться після висновків Венеціанської комісії.

Про це повідомила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, пише УНІАН.

"Ми вже обговорювали це питання неформально під час нашої зустрічі в Таллінні у вересні, обговорювали його з президентом України Петром Порошенком в Нью-Йорку під час двосторонньої зустрічі, і домовилися, що будемо чекати висновків Венеціанської комісії, яку запросили для експертизи закону. Ґрунтуючись на цьому, продовжимо діалог з українською владою ", - заявила Могеріні.

Нагадаємо, 5 вересня депутати Верховної Ради у другому читанні і в цілому прийняли закон "Про освіту" і 28 вересня він набув чинності.

Положення закону, що розширює використання української мови в навчанні викликало несхвальну реакцію деяких країн. Зокрема Угорщина заявила, що блокуватиме будь-яке подальше зближення України та ЄС.

Детальніше про конфлікт з Угорщиною через закон про освіту читайте в матеріалі "Апострофа": Небезпечна межа: як Україні не допустити повноцінного конфлікту на заході.