RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Україна і Угорщина прийшли до важливого рішення по скандальному закону

Україна взяла на себе зобов'язання не змінювати модель навчання в угорських школах до отримання рішення Венеціанської комісії щодо закону "Про освіту".

Про це повідомило "УНІАН", цитуючи міністра освіти і науки України Лілію Гриневич.

"Пункт перший, який ми пропонуємо, - Україна дотримується всіх своїх міжнародних зобов'язань і в тому числі двосторонніх угод з Угорщиною з приводу того, що представники меншин в наших країнах можуть навчатися рідною мовою на всіх щаблях навчання. Пункт другий - ми визнаємо важливість державного мови і необхідність розширення його застосування в навчальному процесі, а це значить, що ми повинні збільшити кількість годин на вивчення державною мовою", - розповіла Гриневич.

По-третє, Україна та Угорщина разом вироблять модель навчання для угорських дітей в українських школах.

На зустрічі також був присутній міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балога, який відзначив, що Угорщина налаштована на переговори і сподівається, що Україна не буде змінювати систему освіти в односторонньому порядку.

Детальніше про дипломатичний конфлікт України і Угорщини читайте в матеріалі наукового співробітника Інституту всесвітньої історії НАН України Сергія Толстого для "Апострофа" Конфлікт України та Угорщини: кілька найбільших загроз.