RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Американський генерал висловився про нові постачання зброї Україною

Командувач силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапарротті вважає, що необхідно ввести надані Україні системи Javelin в дію, а потім думати про подальше постачання.

Про це він заявив на слуханнях у Сенаті США, повідомляє "РИА Новости".

Генерала запитали, чи є достатніми поставки Україні протитанкових ракет Javelin. Той відповів, що слід ввести ці системи в справу, і вирішити, що потрібно робити далі.

"Є й інша зброя, яку вони можуть використовувати ефективно. Ми в Європейському командуванні продовжимо консультувати Конгрес щодо того, як їм допомогти найкращим чином" - заявив Скапарротті.

Також генерала запитали, чи перемагає США в Україні. "Це залежить від того, що ви розумієте під перемогою. Ми не домагаємося прогресу, оскільки наша мета - розв'язати конфлікт", - відповів командувач НАТО в Європі.

Крім того Скапарротті критично висловився про роль Росії у війні: "Насправді це саме Росія не хоче рухатися вперед (до Мінських угод) ... вони точно можуть зробити більше".

Також читайте на "Апострофі" колонку військового оглядача Юрія Каріна про реакцію РФ на надання Україні американської зброї - Ціна війни проти України зросла на порядок: в Кремлі істерика.