RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Польщі попросили генсека НАТО втрутитися в конфлікт Угорщини та України

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг може допомогти вирішити суперечку між Києвом і Будапештом, в ході якої Угорщина блокує проведення комісій Україна-НАТО та вимагає перегляду програм підтримки України.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутовіч, передає Рolsatnews.

"Це суперечка в колі сім'ї. Треба вивчити проблему і запропонувати рішення, яке розвіє всі сумніви. Можливо, доцільно було б залучити третю сторону, яка допоможе, наприклад, генерального секретаря НАТО. Думаю, він має певні інструменти, щоб вирішити цю проблему", - сказав Чапутовіч.

Він зазначив, що обговорив проблему конфлікту кілька днів тому з угорським колегою Петером Сіярто, а 29 травня поговорить про це з головою українського Міністерства закордонних справ Павлом Клімкіним.

Нагадаємо, суперечка з Угорщиною виникла через мовну статтю в новому українському законі про освіту, яка, на думку Будапешта, порушує права угорського населення України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина має намір продовжити блокувати вступ України в НАТО, поки Київ "не поверне національним меншинам права, які раніше їм надавалися".