RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні розповіли, чому Путіну не вигідне перемир'я на Донбасі

В Росії зацікавлені в підтримці певного рівня інтенсивності бойових дій на Донбасі, щоб мати інструмент для тиску на Україну і країни Заходу.

Про це "Апострофу" розповів аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

За його словами, Кремль у всіх конфліктах йде на підвищення ставок.

"Для РФ вигідно підтримання певного рівня активності на Сході України на сьогоднішній день. РФ у всіх конфліктах, коли мова заходила про пошук шляхів примирення, завжди підвищувала ставки. Зараз йдуть консультації про формат миротворців, консультації перед зустріччю Трампа і Путіна і, в зв'язку з цим, тим більше, я не бачу причин, чому Росія повинна відмовлятися від своєї звичної тактики підвищення ставок і переходити до мирного співіснування сторін", - відзначає він.

Це підтверджує військовий оглядач сайту "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

"Повна заморозка конфлікту на Донбасі не в інтересах Кремля. Створення зони нестабільності на Донбасі, для чинення тиску не тільки на Київ, але й на ЄС, США , є одним з елементів реваншистської стратегії неоімперіалізму Москви", - підкреслює він.

Детальніше про плани Кремля на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": "Хлібне перемир'я" на Донбасі: Росія підвищує ставки, а Україна отримує свою вигоду.