RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

В Україні назвали цікавий спосіб включення її в НАТО

Для того, щоб Україну включили до складу НАТО, наша країна мусить зблизитися із Заходом, зокрема розмістити на своїй території базу національної ПРО США.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

"Поки будуть територіальні проблеми з Росією, НАТО нам не світить. Є, звичайно, суперхід, але чи зважиться на нього Захід, важко сказати. Для цього потрібно вже дуже зближуватися із Заходом. Суперхід – це розмістити на території України, наприклад, базу національної ПРО Сполучених Штатів, поставити тут кілька дивізіонів Patriot, поставити тут заслін з підрозділів НАТО. І тоді, будь ласка, можна приходити в НАТО. І я точно знаю, що тоді ми будемо більш захищені, ніж балтійські держави, ніж Болгарія, навіть більше, ніж Греція, тому що у нас своїх потужностей і своїх сил, вже апробованих війною, достатньо. Такий хід міг би бути", - впевнений він.

За словами Бадрака, на даний момент Україна залишається для США "якоюсь країною третього світу, трошки покинутою, забутою".

"Звичайно, Росія б тупала ногами, бризкала слиною тощо. Але це політика, це захист держави. Однак, щоб прийти до цього, як проміжний крок, ми повинні стати союзниками США (наприклад, як Ізраїль) і отримувати не 300 млн доларів допомоги, а мільярд і більше щороку. Це не просто ресурси, а це психологічний аспект, технологічний. Чому на території Туреччини можуть виробляти сучасні бойові літаки і вертольоти, а на території України це неможливо? Чому нам не довіряють технології? Виходить, що для США ми все одно залишаємося якоюсь країною третього світу, трошки занедбаною, забутою, другорозрядною проблемою. Як тільки ми зуміємо вийти на інший рівень риторики, тоді – так. Але тут без власних сил нам ніяк не обійтися", - уточнив експерт.

Детальніше про членство України в НАТО читайте в матеріалі "Апострофа": Є суперход, який допоможе Україні отримати захист НАТО від Росії - військовий експерт.