RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Українська мова або смерть: на росТВ влаштували істерику через голосування в Раді

Російське телебачення оперативно відреагувало на схвалення Верховною Радою законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д) звинуваченнями в "геноциді і забороні розмовляти російською" в Україні.

Так, в ефірі державного телеканалу "Росія-1", ведуча пропагандистської передачі "Час покаже" Катерина Стриженова заявила, що "на Україні можна померти, якщо не зможеш звернутися до лікаря за допомогою державною мовою".

На іншу передачу "60 хвилин", прийшов колишній нардеп Вадим Колесніченко, який в дискусії з представниками "української сторони" заявив, що "краще знає" про те, що відбувається в Україні. Ведучий тієї ж передачі зазначив, що в Україні "геноцид, етно, влаштували".

На зауваження про те, що в Росії діє жорсткіше мовне законодавство, ведуча "60 хвилин" Ольга Скабеєва відповіла: "Наша компанія, наша країна - так, а ви зійшли з розуму".

Після того, як "українська сторона" почала обурюватися і оскаржувати слова Колесніченка, Скабеєва пожартувала: "Українці перестаньте мітингувати, тим більше несанкціоновано, це заборонено". Зал вибухнув оплесками.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 4 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д). За відповідне рішення проголосував 261 народний депутат.