RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Волкер порівняв ситуацію в Україні до і після Революції гідності

Протягом останніх чотирьох років в Україні було зроблено набагато більше позитивних зрушень, ніж за всі попередні десятиліття незалежності.

Про це повідомив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер в інтерв'ю "Прямому".

"Я би хотів повернутись до певної історичної перспективи. Я знаю, що українців часто цікавить короткий результат. Їх турбують сьогоднішні проблеми, - ті, які країна має станом на зараз. І тут також, потрібно бути об’єктивним, країна дійсно має багато проблем, - багато реформ, досі не втілені, інші потребують доопрацювання... але якщо подивитись загальніше, на повну картину, - якщо повернутись у 91-й рік, в часи відновлення незалежності, а потім подивитись на 2001-й , 2011-й роки, - а це вже 20-ть років державної історії. Так от, в питанні зміцнення національної ідентичності України, у запровадженні реформ, які вже призвели до росту економіки, - то за останні 4-ри роки після Майдану, у всіх цих сферах було зроблено набагато більше - ніж за всі попередні десятиліття. І я думаю, що це і є тією важливою перспективою, яку варто підтримувати і на яку варто зауважити. Я знаю, що українцям не терпиться отримати стрімкий розвиток держави. І причини цього зрозумілі. Так і має бути. Люди мають вимагати більшого!", - наголосив Волкер.

За його словами, українці мають боротися за краще майбутнє.

"І українці дійсно, мають вимагати більшого! Україна повинна бути багатою, Україна повинна бути чесною, справедливою і передбачуваною країною…І люди мають право вимагати цього. Але якщо подивитись на всю історію України, - то держава, нарешті, поступово рухається у правильному напрямку", - переконаний спецпредставник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Волкер попередив Україну про загострення ситуації на Донбасі.