RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Небезпека близько: Захід попередив Україну про загострення ситуації на Донбасі

Відразу два міжнародних посередника у вирішенні україно-російського воєнного конфлікту на сході України заявили про можливе загострення бойових дій.

Про це повідомив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер в інтерв'ю ТСН.

За словами дипломата, якого президент США Дональд Трамп призначив займатися проблемою України-Росії, сьогодні Кремль значно наростив військову присутність в Азовському і Чорному морях, в Криму і на всьому кордоні з Україною.

І коли нової агресії ніхто не очікував, Росія атакувала українські кораблі в Керченській протоці.

"Є те, що турбує. Це російські заяви про те, що Україна збирається напасти і використовувати хімічну зброю. Така дезінформація турбує, тому що Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, що це робиться для того, щоб відвернути увагу від агресії проти українських кораблів в Чорному морі", - заявив Волкер.

Він, як і президент США, відмовився від візиту до Москви після захоплення військових кораблів Військово-морських сил України. В інтерв'ю дипломат висловив надію, що полонених моряків звільнять на початку наступного року.

А 24 грудня о інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung про можливе загострення заговорив генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер.

"У мене є побоювання, що може виникнути ланцюгова реакція. Там, де у них виникають окремі вогнища, де спалахує полум'я, коли-небудь, вільно чи мимоволі, відбудеться ескалація. Слід виходити з того, що бунтівним" республікам ", якщо вони виявляться під військовим тиском, знову буде надаватися підтримка з Росії. Було б добре отримати нові імпульси від "нормандської групи" (Німеччина, Франція, Україна, Росія), але в даний момент, на жаль, до цього дуже і дуже далеко ", - переказує слова Гремінгера Deutsche Welle.

Як повідомляв "Апостроф", в Сенаті США виступили за "жорстку операцію" по звільненню Керченської протоки для навігації.