RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Путіна заявили про нову "провокацію" України в Керченській протоці: окупанти вже панікують

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Україна нібито готує чергову спробу "прориву" військових кораблів через Керченську протоку.

Про це він сказав в ході зустрічі з представниками Асоціації європейського бізнесу, випливає зі стенограми на сайті МЗС РФ.

Лавров назвав прохід українських кораблів через протоку "провокацією".

"Зараз вони вже готують черговий "прорив", теж з порушенням правил проходу цієї складної акваторії", - сказав Лавров.

За словами Лаврова, Україна також нібито запросила на кораблі представників НАТО.

"Зараз в Києві готують чергову незаконну спробу прориву без всяких запитів, без дотримання заходів безпеки, без лоцмана. Причому вони, як мені сказали, опитують країни НАТО, запрошуючи направити представників альянсу на ці кораблі для того, щоб разом з ними прориватися через Керченську протоку", - сказав Лавров.

Відзначимо, раніше російські джерела повідомляли, що нібито військові кораблі України (два катери "Гюрза" і десантний "Кентавр") рухаються в бік Керченської протоки. На борту знаходяться моряки, морпіхи ЗСУ і, за непідтвердженими даними, двоє офіцерів-інструкторів країни НАТО.

Нагадаємо, докладніше про попередній інцидент із захопленням українських кораблів у Керченській протоці читайте в матеріалі "Апострофа": Путін може використовувати захоплених моряків, щоб просувати свого кума на виборах в Україні.