RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Сенсація не вдалася: російську пропаганду спіймали на брехні про вбивць екс-ватажка ДНР

Російські інформаційні видання повідомили, що французька розвідка "розкрила таємницю" вбивства "ватажка ДНР" Олександра Захарченко і послалися при цьому на слова вийшов на пенсію ветерана військової розвідки Франції, які має серйозні проблеми зі здоров'ям і звинувачувався в геноциді населення Руанди.

Про це повідомляє "Одеський кур'єр".

Зазначається, що 73-річний французький екс-розвідник Поль Барріль поділився своїми думками про події, що відбуваються на окупованих територіях України в інтерв'ю ресурсу OffGuardian.

Барріль комплементарно висловився про сепаратистів і дії російської армії в Україні і заявив, що Захарченко був усунутий "диверсантами третього полку спецоперацій військової розвідки Міноборони України", яких нібито готували куратори з США.

Також французький військовий пенсіонер висловив бажання особисто відвідати окуповану частину Донбасу і там представити свої висновки щодо актуальних подій. Однак через слідство щодо можливих здійснень їм військових злочинів в Руанді, такий візит може бути зірваний.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Росія намагається роздути міжнародний скандал з історії зі спробою забудови території на околиці Полтави, де імовірно знаходиться поховання загиблих під час Голокосту євреїв.