RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Повернення Росії в ПАРЄ: повний список друзів Москви

В інтернеті оприлюднили повний список країн, делегації яких у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) голосували за повернення в організацію Російської Федерації без обмежень.

Відповідний перелік опублікувала "Європейська правда".

Так, рішення про підтвердження повноважень російської делегації без обмежень підтримали делегації 20 країн, проти проголосувала переважна більшість делегацій 11 країн.

У той же час 7 країн-членів Ради Європи - Україна, Грузія, Польща, Словаччина, Литва, Латвія і Естонія - оголосили демарш у ПАРЄ через повернення Росії.

Також автор доповіді щодо повноважень делегації РФ у ПАРЄ Роджер Гейл заявив, що повернення Росії в ПАРЄ буде перебувати під великим питанням до жовтня, оскільки делегація Великобританії може опротестувати повноваження делегації РФ у ПАРЄ.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер стверджує, що рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації.

25 червня голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Морі Паск'є заявила, що необхідна більшість в організації оскаржила повернення до її складу Російської Федерації без обмежень права голосу.

Читайте також матеріал "Апострофа": ПАРЄ повертає Росію: хто винен і що робити Україні.