RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Як Зеленський виступив на Генасамблеї ООН: опубліковано повне відео

Президент України Володимир Зеленський виступив на 74-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Відео виступу опубліковано на Youtube каналі ООН.

Зеленський виступив на діалозі лідерів на Саміті ООН щодо Цілей сталого розвитку в рамках Генасамблеї.

У своїй промові глава України торкнувся тенденцій, що впливають на досягнення цілей в області сталого розвитку. Володимир Зеленський зазначив вірність України своїм цілям в цьому напрямку. За його словами, в Україні були створені умови для їх досягнення і реалізації механізму їх розвитку. Президент зазначив, що економіка України стала більш адаптованою для бізнес-інновацій.

Разом з тим, президент згадав про колосальні економічні і соціальних втрати, які понесла Україна внаслідок конфлікту на Донбасі.

"Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру і почуття безпеки. Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, де аплодують вторгненню в інші держави і порушенню прав і свобод людини. На цьому шляху (розвитку країни) сьогодні два бар'єри. Перший - це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують опір. Але з цим нова українська влада обов'язково впорається. Другий бар'єр набагато складніший. І нам його не здолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, докладніше про візит Володимира Зеленського в США на Генасамблею ООН читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський в ООН і зустрічі з топ-політиками: онлайн трансляція і всі деталі візиту в США.