RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Забули про Крим: мережі розбурхали заяви Зеленського і Назарбаєва в Токіо

Під час зустрічі в рамках офіційного візиту в Токіо президент України Володимир Зеленський подякував першому президенту Казахстану Нурсултану Назарбаєву за надану підтримку Україні.

Як повідомила прес-служба українського президента, під час цієї зустрічі піднімалося питання війни в Донбасі і окупації Криму.

"Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан завжди підтримував територіальну цілісність і суверенітет України", - сказано в повідомленні на офіційній сторінці глави держави. У відповідь президент Зеленський висловив подяку за підтримку.

Під час зустрічі Зеленський і Назарбаєв обійшли увагою той факт, що Казахстан протягом останніх п'яти років займає проросійську позицію в ООН і фактично підтримав анексію Криму. Зокрема, так званий "референдум" в Криму, відбувся 17 березня 2014 року, визнали Абхазія, Північна Осетія, Нагірний Карабах, Казахстан і Киргизстан.

З приводу висловленої президентом Зеленським подяки Назарбаєву в соцмережах почалось жваве обговорення. Одних кментаторів здивувало, що глава української держави назвав Казахстан демократичною країною і спілкується з політичним лідером, який назвав столицю своєї країни власним ім'ям. Інші ж відзначили, що в цьому був неабиякий дипломатичний хід з боку голови української держави.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 23 жовтня, президент України Володимир Зеленський в рамках свого візиту до Японії зустрінеться з федеральним президентом Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайером.