RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зберігаємо спокій: в Україні зробили важливе уточнення щодо "закриття" Керченської протоки

Інформація про закриття Керченської протоки для іноземних суден до жовтня 2021 року російською владою, яку раніше озвучив журналіст Андрій Цаплієнко, може бути дезінформаційним вкидом з метою налякати судновласників і змусити їх скасувати рейси в українські порти Маріуполь і Бердянськ.

Таку думку висловив на своїй Facebook-сторінці екс-постійний представник президента України в АР Крим, дипломат Борис Бабин.

На фейковість цієї інформації, за його словами, зокрема вказує те, що першоджерело з Telegram-каналу Цаплієнка було видалено.

"Тому, якщо такі повідомлення преси були б вірні (шансів поки небагато, колеги з Морської експертної платформи за останні години перевірили багато джерел, підтверджень немає), то мав бути присутнім акт агресії РФ, який можна порівняти за економічним масштабом, а саме - блокадою Бердянська і Маріуполя - з окупацією Криму ", - зазначив експерт.

За його словами, в таких ситуаціях, як мінімум до публічних заяв або задокументованих дій окупантів, варто зберігати спокій.

Поділяє таку думку керівник проекту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко, який зазначив, що мета такого дезінформаційного вкидання ясна - щоб судновласники злякалися і скасували рейси в Маріуполь і Бердянськ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Австралія ввела санкції проти Росії через будівництво Керченського моста. Санкції введені проти однієї фізособи і чотирьох компаній.