RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Візит Блінкена до України: в МЗС назвали три ключові моменти переговорів

В ході візиту в Україну держсекретаря США Ентоні Блінкена керівництво країни обговорило три важливих моменти, які є позитивним сигналом для українців.

Про це розповів глава МЗС Дмитро Кулеба на ток-шоу "Право на владу".

Він підкреслив, що жодна зі сторін не висувала один одному будь-які вимоги і ультиматуми.

"По-перше, він запевнив мене під час зустрічей, що жодних домовленостей щодо України без самої України США ніколи не робитимуть, і ми маємо бути всі у цьому абсолютно впевнені. По-друге, ми обговорили, яким чином США можуть мотивувати, або впливати на РФ для того, щоб вона виконувала свої зобов'язання за Мінськом і не нарощувала свою агресію. Це була дуже предметна розмова. Але оскільки це сфера конфіденційної дипломатії, я не буду вдаватися в деталі", - сказав Кулеба.

Також обговорювався хід реформ в Україні.

"По-третє, державний секретар привіз ще один дуже чіткий сигнал про те, що президент Байден і нова адміністрація визнають ті успіхи в реформах в Україні, які були зроблені за президентства Зеленського, і вони готові допомагати Україні і президенту в продовженні цих реформ і у започаткуванні нових реформ. Серед яких боротьба з тим, що американці називають vested interest, а ми називаємо олігархами", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, Блінкен підтримав отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО під час зустрічі із Зеленським.

Читайте також матеріал "Апострофа": Я б взяв Україну в НАТО, але рішення приймається не в США - генерал Ходжес.