RU  UA

"Ніхто не хоче провокувати Путіна": дипломат оцінив шанси України на отримання ПДЧ

В Україні багато говорять про отримання ПДЧ. Дипломат, громадський і політичний діяч Василь Філіпчук впевнений, що частина країн НАТО не проголосує за його надання нашій країні.

Про це він заявив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV.

Василь Філіпчук порівняв українську дипломатію зі страусом, який сховав голову в пісок. Він підкреслив, що деякі чинники спеціально дають привід росіянам до тих чи інших дій.

"Наприклад, та ж історія з ПДЧ. Очевидно, що не дадуть нам ПДЧ в червні цього року. Немає жодного шансу на те, що між країнами буде досягнуто консенсусу щодо подання Україною заявки на ПДЧ протягом найближчих років ", - зазначив дипломат.

На його думку, повинно трапитися щось неймовірне, щоб Греція, Іспанія і Німеччина проголосували за ПДЧ Україні. Причиною цього є конфлікт України з Росією.

"Ніхто не хоче провокувати Путіна, тому що він прямо сказав, що ПДЧ - це прямий квиток до війни. Говорити зараз про ПДЧ - лише трясти повітря ", - заявив Філіпчук.

Дипломат вважає, що ситуація не зміниться, бо ця дискусія ведеться протягом восьми років. Він заявив, що ні в чому так не впевнений, як в тому, що ПДЧ не буде ні в червні, ні в липні, ні в серпні.

Нагадаємо, в Кабінеті міністрів вважають, що Україна "точно буде" членом НАТО, а сигнали про це дали високопосадовці альянсу.