RU  UA

​Україна може стати полігоном: Тука про зволікання західних партнерів вводити санкції проти РФ

Західні санкції проти Росії потрібно вводити на випередження, ще до початку ескалації. Інакше підвищується ризик потенційного військового вторгнення в Україну.

Про це в ефірі програми “Всьо по бєспрєдєлу” з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України у 2016-2019 рр. Георгій Тука.

“Менш за все, я б хотів, щоб наша держава перетворилася на полігон. Ми до цього просто не готові з військової точки зору. Я вимушений погодитися з тезою президента Зеленського про те, що санкції необхідно вводити до того, а не після того як", – розповідає Тука.

Тука зазначив, що йому не імпонують колективні тези Заходу про те, що санкції введуть лише після російського вторгнення

“Коли вже будуть російській літаки бомбити наші міста та села, коли танки будуть борознити наші нові “зелених” доріг – які до біса санкції? Це треба робити на випередження”, – вважає Тука.

Він також підкреслив, що Путін ні в якому разі не піде на компроміс щодо просування України до НАТО.

“Путін не та людина, і не в тому стані зараз, щоб дозволити собі дати задню. Він вже оголосив свої вимоги. Він настільки підігрів суспільство і настільки “підігрівся” сам, і зараз вмикати для нього задню - це показати, що він програв в цій ідеологічній боротьбі колективному Заходу”, – зазначив Тука.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін вимагає від США відмовити офіційному Києву в питаннях подальшого просування України до членства в НАТО.