RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чи відключатимуть Росію від SWIFT: стало відомо про позицію США та ЄС

Європа і США не будуть відключати російські банки від платіжної системи Swift, оскільки це може призвести до непередбачуваних наслідків, у тому числі розвитку альтернативної інфраструктури. Натомість країни Заходу готують адресні економічні санкції щодо найбільших російських банків.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt із посиланням на власні джерела в уряді.

Чиновники зі США та європейських країн вже кілька тижнів домовляються про заходи реагування, які підуть у хід у разі атаки Росії на Україну. Євросоюз попередив Москву про масштабні наслідки, але поки що не уточнив їх.

Виключення Росії із системи Swift у всіх напрямках може дуже боляче вдарити по самих учасників переговорів. Цей крок може розхитати фінансові ринки та навіть сприяти розвитку альтернативної платіжної інфраструктури, де Захід більше не домінуватиме.

Переговори між партнерами зараз зосереджено на формуванні пакета обмежень проти великих російських банків. Німеччина наполягає на винятках, які дозволять оплачувати імпорт вуглеводнів із Росії.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Німеччина може запровадити нові санкції проти РФ у разі її вторгнення на територію України, та нагадала, що процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2" зупинено.