RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Україна та Польща домовилися про будівництво газопроводу: перші подробиці

Владні органи України та Польщі ведуть переговори про створення нового газопроводу з метою передачі великих обсягів "блакитного палива" із заходу на схід.

Про це повідомляє "Україна 24".

Під час брифінгу за підсумками зустрічі прем'єр-міністри України та Польщі Денис Шмигаль та Матеуш Моравецький повідомили про цю ідею. Глави урядів говорили про розширення пропускної спроможності із заходу на схід та про будівництво газопроводу вже найближчим часом.

За словами Моравецького, Польща вже допомагає Україні з газом, продаючи його до нашої країни. Однак для будівництва газопроводу та збільшення потужності передачі газу необхідні інвестиції. У свою чергу Денис Шмигаль звернув увагу на можливість постачання в Україну зрідженого природного газу, а також торкнувся теми зберігання польськими та європейськими компаніями газу у сховищах України.

Нагадаємо, 1 лютого до Києва з візитом прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Під час свого виступу він порівняв життя по сусідству з Росією із життям біля підніжжя вулкана.

Також ми повідомляли, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та глава уряду Польщі Матеуш Моравецький мають у планах оголосити створення нового формату партнерства з Україною.