RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Польща забезпечить страхування іноземного транспорту для ввезення пального до України - Свириденко

Польща задіє державні інструменти страхування автотранспорту, що перевозить пальне на територію України.

Це допоможе утримувати вартість пального на нижчому рівні, повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Вальдемаром Будою.

"Сьогодні ця проблема потребує врегулювання на урядовому рівні, оскільки страхові компанії зобов'язують перевізників отримувати додаткове покриття для в'їзду в Україну, що в результаті здорожує вартість пального", - пояснила очільниця Мінекономіки.

За її словами, польська сторона погодилася задіяти в цьому процесі державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти перестрахування ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів.

"Вже незабаром такі механізми будуть розроблені та погоджені з Україною", - заявила Свириденко.

Також сторони досягли домовленості щодо інтенсифікації фіто-санітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються до Польщі. Це дозволить значно пришвидшити обробку українських вантажів.

"Вдячні польським партнерам за готовність до активної співпраці для зміцнення української економіки й протидії російському агресору", - написала Свириденко.

Нагадаємо, як раніше повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, набули чинності нові правила перетину українсько-польського кордону, які скасовують всі дозволи для проїзду перевізників палива.