RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Депутати Європарламенту, Німеччини та Фінляндії у Києві запевнили у допомозі щодо відновлення та захисту інфраструктури України

18 листопада в інформаційному агентстві Guildhall відбулася пресконференція групи депутатів Європейського парламенту та депутатів парламентів Німеччини та Фінляндії щодо участі ЄС та зазначених держав у відновленні української енергетичної інфраструктури.

У пресконференції взяли участь депутат Бундестагу від "Зелених" Антон Хофрайтер, депутат парламенту Фінляндії Софія Вірта, депутат Європарламенту від Німеччини Сергій Лагодінський та депутат ЄП від Швеції Якоп Далунде.

Парламентарі та євродепутати зазначили, що удари РФ по об'єктах української критичної інфраструктури є викликом, який потребує глобальної відповіді міжнародної спільноти та запевнили у виробленні підходу та участі країн Європи у відновленні та захисті енергетичної інфраструктури України.

Крім того, депутат німецького Бундестагу Антон Хофрайтер та депутат Європарламенту від Німеччини Сергій Лагодинський вказали на необхідність збільшення військової допомоги Україні для звільнення окупованих територій. Учасники заявили про важливість притягнення до кримінальної та фінансової відповідальності за агресію керівництва Росії та роботу міжнародної спільноти над цим питанням.

Раніше Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив із закликом до світової спільноти розглядати атаки на енергетичну інфраструктуру країни як частину російського геноциду українського народу. Із заявами про те, що удари Росії по об'єктах критичної інфраструктури є воєнними злочинами та геноцидом українського народу виступили політики в інших світових державах та депутати Європарламенту: французький сенатор, член комітету Сенату Франції з оборони та міжнародних відносин Гійом Гонтар заявив, що удари російської армії по об'єктах української критичної інфраструктури є воєнні злочини і що міжнародній спільноті варто направити представників для збору доказів злочинів та передачі їх до Міжнародного кримінального суду. Член Палати Представників парламенту Великобританії сер Роджер Гейл підкреслив, що удари вс рф по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури є воєнними злочинами, які можуть призвести до смертей тисяч людей та геноциду українців. Депутат парламенту Чехії, член комітету з питань економіки Томаш Мюллер заявив, що удари армії РФ по об'єктах критичної інфраструктури України є воєнними злочинами та формою геноциду українського народу. Віцеспікер Сейму Литовської республіки Паулюс Саударгас заявив, що удари Росії по об'єктах української критичної інфраструктури є воєнними злочинами та геноцидом українського народу, а відповіддю на такі дії Кремля мають стати постачання необхідних систем ППО, систем ПРО та озброєнь для протидії безпілотникам. Представник Німеччини у Європарламенті Ніклас Гербст заявив, що удари росіян по критичній інфраструктурі в Україні спрямовані проти цивільного населення та є актами геноциду. За його словами, одна з цілей Кремля в Україні – знищення українців як нації, що і з технічного, і з правового погляду є геноцидом.