RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Анн Ідальго пропонує створити ще одну "вірменську державу"

Mер Парижа Анн Ідальго закликає європейську спільноту стати на бік проросійських провокаторів в Карабаху і визнати Арцах.

Про це пише Цензор.

Також Ідальго закликала владу Франції побудувати там аеропорт і вимагала від президента Макрона внести на обговорення Ради безпеки ООН резолюцію про міжнародне військове втручання у Карабаху.

Активність Ідальго в регіоні, що знаходиться більш ніж за 4500 км від Парижа нагадує аналогічну діяльність мера Москви Лужкова в Криму. Градоначальник столиці РФ часто їздив на півострів, зустрічався з місцевими сепаратистами, надавав їм фінанси і робив заяви на підтримку анексії.

Ідальго, після зустрічі з "президентом" сепаратистського анклаву Арутюняном сказала: "Париж звернувся до уряду Франції з проханням визнати незалежність республіки Арцах".

У той час, як Ідальго проявляє інтерес до Карабаху, французькі ЗМІ і Вікіпедія коментують її низьку ефективність як мера. Так, мер V округу Парижа Берту звертав увагу на розрив між її заявами та реальністю: "Фактично містом ніхто не займається. Париж огидний, купівельна спроможність падає, сім'ї залишають столицю".

Wikipedia пише: "#SaccageParis - це рух, спрямований на засудження деградації спадщини, культури та суспільства, яку зазнав Париж під керівництвом Анн Ідальго... Через рік після початку руху хештег #SaccageParis асоціювався майже з 3 млн повідомлень, опублікованих у Twitter; позначку 3,5 млн було пройдено наприкінці травня 2022".

Про неефективність її як мера неодноразово писало LeFigaro. В одній з останніх публікацій видання виявило, що у 2017 майже половина річної суми, яку Ідальго отримала на представницькі витрати, пішла "на купівлю одягу люкс-брендів...".

Активність Анн Ідальго на Південному Кавказі виглядає як розпалювання конфлікту в неспокійному регіоні, де вигодонабувачем є навіть не Вірменія, а Росія, якій вигідне "повільне тління" Карабаху.