RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У спецслужб є компромат на кремлівських "маріонеток" Південного Кавказу – ГУР

Очільник української розвідки Кирило Буданов натякнув, що ставленики Кремля в Карабаху, які підтримали повномасштабне вторгнення та окупацію Донбасу, стають мішенню для спецслужб. Це може привести до розкриття секретних персональних даних стосовно промосковських проксі в анклаві.

Про це йдеться в матеріалі 5 каналу.

Так, колишній "глава уряду" Варданян, який обіймав цю посаду за підтримки місцевого прокремлівського ставленика Араїка Арутюняна, згідно зі списками НАЗК, внесений в українську базу посібників російської агресії "Миротворець" як "особа, яка підлягає негайному затриманню та передачі правоохоронним органам України чи країн НАТО".

Араїк Арутюнян, "експрезидент" вірменського анклаву в Карабаху, теж внесений до "Миротворця". Його звинувачують у "замаху на суверенітет та територіальну цілісність України", він є "прибічником російсько-фашистських загарбників і терористів" і "співучасником злочинів російської влади проти України та її громадян". Саме він одним із перших у лютому 2022 звернувся до Путіна з привітанням "визнання незалежності" терористичних організацій "ЛНР/ДНР", і відкрито підтримував загарбницькі плани Путіна та агресивний курс зовнішньої політики РФ.

У 2023 на його посаду було обрано Самвела Шахраманяна, ймовірно, за вказівкою Кремля, та не без внеску Арутюняна. Під час "виборів" наступника Арутюняна його екс-соратник оприлюднив компромат на колишнього боса - що ексглава Арутюнян витрачав з бюджету анклаву мільйони на утримання коханки з Єревану.

Поширення цих даних почалося за 1,5 години після офіційного осуду МЗС України "виборів" протеже Арутюняна як нового "президента". Ймовірно, Київ таким чином дає зрозуміти проксі Кремля на території колишнього СРСР, що їхні таємниці - не секрет для спецслужб України. У розвідці додали, що оголошені відомості - лише мізерна частка великого досьє, яке може бути розкрите у будь-яку мить, зокрема у міжнародних ЗМІ.

Після первинного розголосу достовірність компромату на вірменських сепаратистів у Карабаху публічно підтвердив представник вірменської діаспорської організації Mouvement Arménien.