RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Аналітик оцінив шанси самостійного політичного майбутнього Гройсмана

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман давно пробує почати самостійне політичне плавання, але у нього не дуже багато шансів.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк.

Він зазначив, що Гройсман в українців вже стійко асоціюється в Петром Порошенко, що, втім, не заважає йому мати певні політичні амбіції. Однак у Гройсмана немає шансів, тому що він неприваблива фігура для інвесторів, вважає Оксітюк.

"Він керується принципом - краще синиця в руках, ніж журавель у небі. І розуміє, що поки Порошенко при владі, для нього все буде добре, то є це пік його політичної кар'єри. Зберегти свою посаду за умовами нового уряду він не зможе, то є кудись рухатися йому сенсу немає ", - відзначає аналітик.

Оксітюк пов'язує розмови про самостійність Гройсмана з конкуренцією навколо нього або сигналами, які він посилав для Адміністрації президента.

"Але Гройсман - слабка фігура і не викликає інтересу у системних інвесторів, тобто він не грає в якісь ігри, він не є конфліктним. Мінімум конфліктності і максимум прагматизму. Тому я думаю, він буде залишатися в тандемі з Порошенком до тих пір , поки у президента буде грунт під ногами. А коли почне хитатися, тоді і Гройсман зможе спробувати щось самостійне ", - говорить він.

Більше про нові партії та проекти на політичному полі України читайте в матеріалі "Апострофа".