RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

нструктор сил АТО пояснив, чому Путін не захопить Маріуполь

Росії не має сенсу захоплювати Маріуполь або південну смугу України, так як її мета полягає не в цьому.

Таку думку висловив військовий інструктор сил антитерористичної операції, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі, передає Online.ua.

На питання про те, чи можливий повномасштабний наступ російських військ на Україну, він зазначив, що Володимиру Путіну це не потрібно.

"Якщо я не помиляюся, російський корабель, який заходить до Криму, в будь-якому іншому порту світу повинен бути заарештований, правильно? Навіщо їм, наприклад, захоплювати південну смугу? Або Маріуполь? Зараз йде торгівля. Маріуполь відправляє, поставляє і так далі. Але як тільки вони захоплять Маріуполь - порт він впаде. Це невигідно ні російській, ні українській стороні. Одеса - те ж саме. Їм це абсолютно не потрібно", - вважає Цві Аріелі.

Він зазначив, що зараз йде повномасштабна торгівля між Україною та компаніями на непідконтрольній їй території.

"Торгівля йде між ворогами - між Україною і так званими окремими районами (окупованими районами Донецької і Луганської областей, - ред). Торгують не тільки ті 300 підприємств, яким це офіційно дозволено, а набагато більше. За фактом є повномасштабна торгівля, так звана контрабанда . Юридично це контрабандою назвати не можна - адже йдеться про територію України. А фактично вона є. Так навіщо захоплювати порти? Навіщо захоплювати південну смугу, Одесу, Маріуполь? Їм вигідніше залишити все як є. Що ще? Йти на Київ і посилювати санкції? .. Я не розумію, чого вони можуть досягти, якщо захоплять якісь великі території. Максимум, до чого вони можуть прагнути - це вихід на межі Луганської та Донецької областей, і то, не відразу, а поступово", - сказав Цві Аріелі .

Він зазначив, що основна мета Росії - домогтися, щоб так звані представники Донбасу впливали на політичний порядок денний в Україні, тому сенсу наступати далі особливо немає.

"Все, що їм потрібно - це домогтися політичними засобами входження ОРДЛО хоча б де-факто, а ще краще - де-юре, в політичне поле України як автономних округів. Щоб вони могли брати участь у всіх політичних процесах - грубо кажучи, щоб всі ці гіві, мотороли (хоча цього вже немає) сиділи в Раді як депутати ... Я утрирую, звичайно. Маю на увазі, щоб вони повністю впливали на внутрішню і зовнішню політику України. Це все, що їм потрібно, за цим вони і пішли туди. вони не пішли захищати російськомовне населення. Крим - так, він їм потрібен був, і вони його анексували. Але я не думаю, що на даному етапі вони підуть далі", - підсумував Цві Аріелі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що іноземні розслідувачі з'ясували, звідки ведуться обстріли Авдіївки.