RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Експерт розповів, що арешт Фірташа змінить в українській політиці

Арешт і екстрадиція бізнесмена Дмитра Фірташа може привести до зміни політичної конфігурації в країні. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив Анатолій Октисюк, політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД).

За його словами, якщо Фірташа видадуть США, то він фактично втратить вплив "Опозиційний блок", що може призвести до зближення цієї політичної сили з українською владою.

"Це буде означати фактично те, що представники групи Ахметова-Льовочкіна практично отримають контроль над "Опозиційним блоком". Мені здається, що ми найближчим часом будемо спостерігати зближення "Опозиційного блоку" і влади", - заявив Оксітюк.

Він також припустив, що влада в особі Порошенка і його союзників спробує використати арешт Фіраташа для поліпшення свого іміджу на внутрішньо-і зовнішньополітичній арені.

"Вони будуть говорити, що завдяки зусиллям українських правоохоронців вдалося зменшити вплив олігархів на політику, про" деолігархізацію у дії ", - зазначив експерт.

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, в австрійській столиці Відні було затримано українського бізнесмена Дмитра Фірташа після того, як суд дозволив його екстрадицію до США.