RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Криза коаліції: експерт назвав сили, які спробують створити нову більшість

Блокада Донбасу та екстрадиція Фірташа - все це може стати каталізатором для новоутворень в парламенті. Таку думку висловив аналітик МЦПД Анатолій Октисюк, коментуючи інформацію щодо потенційної "коаліції опозиції" у Верховній Раді.

"Опозиційні заклики щодо законодавчого оформлення ОРДЛО, визнання їх окупованими територіями і встановлення блокади є дуже популярними в суспільстві", - вважає експерт.

На думку Октисюка, у нинішніх умовах опозиційність буде обертатися навколо трьох гравців - Тимошенко, Саакашвілі та Садового. "Такі діалоги щодо об'єднання зусиль ведуться напередодні можливих дострокових виборів. Це стосується не тільки ініціативи Тимошенко, серед ліберальних гравців теж є подібні наміри. Нещодавно проходили зустрічі Саакашвілі, Садового, представників "ДемАльянсу" про створення ліберальної коаліції, яка буде домагатися змін виборчого законодавства та парламентського перезавантаження. Відбуваються неформальні процеси об'єднання з вимогою збільшення своєї суб'єктної ролі в українській політиці", - пише аналітик.

Також він зазначає, що нова опозиція буде підтримувати будь-які ідеї, які невигідні владі, все, що може дискредитувати владу, або все, на чому можна заробити додаткові електоральні бонуси.

Більше про можливі зміни в Раді читайте в колонці Анатолія Октисюка.